maandag 6 juni 2011

Maandag 6 juni: dag 22

Dag,

Nu gaat het snel richting Santiago. In een plensbui vertrokken uit Ponferrada (waar in 2012 het WK wielrennen plaatsvindt) werd het weer droog in Villafranca, waar ik mijn remblokjes nog snel verving. En dan dus die laatste zware klim over de Cebreiro, meer dan 800 m. naar omhoog, weliswaar nooit boven de 12% stijging, en daarna een afdaling in wolken, koude en mist. We zijn nu aangeland in Sarria, met nog 130 km te gaan. Goed en toch goedkoop hotel gevonden in Sarria, stadje waar echt niets over te vertellen valt. Het moreel is nu uitstekend, de volgende dagen zijn minder lang, minder zwaar. 
We proberen 2 of 3 stempels per dag te vergaren in ons stempelboekje bij de geloofsbrief, vooral deze laatste dagen, maar vele kerken langs ons parcours zijn gesloten, of er is niemand aanwezig, zodat we ons weer tot gemeentehuizen of alberges (herbergen voor pelgrims) moeten wenden om aan de vereiste stempeltjes te geraken. 
En nu dadelijk proberen we reservaties voor logement in SdC te vinden, en ook al eens internetten naar vliegreizen richting Vlaanderen.
Tot gauw,
Marcel

3 opmerkingen:

  1. Allee Marcel jullie zijn er bijna, nog even op de tanden bijten. Alhoewel zo dicht bij de bestemming geeft je misschien wel 'vleugels'.
    Tot binnenkort
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig Marcel,
    Met veel bewondering volgen we jullie tocht.
    Nog meer kijken we uit naar de eerstvolgende vergadering (16/06)om de ervaringen en het reisverslag met uw eigen woorden te vernemen.
    Nu nog even afzien en dan genieten van het ultieme,de aankomst in Compostella.
    Groeten,Alfons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Rik,

    Magnifiek wat je bereikt.
    Benieuwd naar je verhalen.
    Compostella zal wellicht niet het einddoel zijn, maar een halte...
    Tot binnenkort in Louwel, waar de zon ons nu in de steek laat.

    Rien & Frans

    BeantwoordenVerwijderen