zondag 5 juni 2011

Zaterdag en zondag 4 en 5 juni: dag 20 en 21

Zaterdag 04 juni, dag 20.

De teller staat al op 2020 km, dus zijn wij nu op ongeveer 350 km van Santiago.Na een ruim ontbijt beginnen wij fris aan onze etappe naar Leon, de voormalige koningsstad van Castiliƫ.Het wordt druk op de Camino.Honderden wandelaars en occasionele wandelaars ( doen de laatste km ) zijn op weg.Wij rijden door Sahagun,El Burgo en Mansilla.Ook Sahagun heeft zijn legende, het mirakel van de bloeiende lansen.In de nacht voor de slag tegen de Moren groeiden in de grond gestoken lansen uit tot jonge boompjes. later bleek dat hun bezitters zouden sneuvelen: waaronder 40000 Christenen en Milon de vader van Roeland.In Mansilla heeft Marcel wel 2 lekke banden.Maar niets kan ons tegenhouden.Na 107 km komen wij aan in regenachtig Leon.

Zondag 05 juni, dag 21.

Wij zijn wat blij dat wij ons sober, zwoel kamertje kunnen vaarwel zeggen.Het is een prachtige dag, de zon schijnt en er is bijna geen wind.Vandaag rijden wij onze koninginnen etappe naar Cruz de ferro.Wij rijden 70 km, tot Astorga in een rustig tempo om onze krachten te sparen.Na het middagmaal beginnen wij aan het zwaardere werk.Na een heuvelachtige aanloopstrook beginnen wij rond 14 uur, met een serieus onweer aan de 22 km lage beklimming Voor het eerst moeten wij onze regenjassen aantrekken..Het gaat gestaag omhoog tot 1500 meter.Op de top houden wij halt aan het Cruz de Ferro, een eenvoudig ijzeren kruis met een meters hoge steenhoop.Symbolisch leggen de pelgrims een deel van hun last af door het werpen van een steen.Ik leg ook de stenen van Meri,Ielka,Siemen en Thibo en Daan,Pieter en Julie op de steenhoop. Dit is wel een emotioneel moment.Wij bereiken na een 20 km lange afdaling en 112 km Ponferada..Nog 3 dagen te gaan !!!

Tot morgen,
Rik



4 opmerkingen:

  1. Marcel en Rik,
    Hou de moed erin voor de laatste loodjes.
    Volgens mijn reisgids zal U het landschap opnieuw zien veranderen, komende in het groene GALLICIE.
    F.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo opa,

    Ik zal direct als de kids van school komen melden dat hun steentje bij de hoop ligt. We waren er gisteren nog over bezig wanneer zou opa hun steentjes bij de andere leggen en zie het is zover. Ze zullen blij zijn. Ze keken er echt naaruit. Geniet er nog maar van en tot gauw.

    Lot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi papa,

    De kinderen zijn heel blij dat hun steentje op de hoge berg gelegd werd. We wensen je nog heel veel succes met de laatste kilometers. Ik hoop niet dat de laatste lootjes te zwaar wegen. Nog heel veel moed en kracht.

    Groetjes van Katrien, Patrick, Daan, Pieter & Julieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo
    Hier nog een reactie van Gabriel Guy
    We zitten vandaag op einde van rit 6 en zijn in Chatellerault tegen Poitiers
    Alles verloopt goed met ons
    Ik zie dat voor jullie zeker nog een paar dagen en het zit er op proficiat van ons
    Doe ze daar de groeten en zeg dat we komen hopelijk toch

    Gabriel guy

    BeantwoordenVerwijderen