dinsdag 24 mei 2011

Maandag en dinsdag 23-24 mei: dag 8 - 9

Door internetproblemen pas op dinsdag op de blog

Dag,

Wat een warme dag. Aangekomen in Tours. Indrukwekkende kathedraal (zie foto). Mooi hotelletje langs ons parcours nabij het station. Zwoele avond. Direct besloten morgen een uur vroeger te vertrekken om de namiddag-hitte wat voor te zijn. Hebben nog wel geen adres gevonden in Poitiers via het internet, want de voorbije dagen boekten we steeds 1 dag op voorhand op de nieuwe bestemming. Het blijkt om een onbekende reden heel druk te zijn met veel volzette hotels. Zullen toch via Office de Tourisme moeten en weinig of geen keuze hebben. We zijn misschien wat kieskeurig.
Gisteren eindelijk het allereerste wegwijzer-kenteken voor Compostela opgemerkt. Ik was wellicht te optimistisch door de 2 tekens op de Leirekensroute in Opwijk. Vandaag ook maar 5 mede-Camino-fietsers gezien. Morgen beginnen we het 2de deel (van 3) van de wegwijzersboeken van Clemens-Sweerman, DE referentie in deze materie, dus we hebben ongeveer 1/3 van de afstand afgelegd. Zeker wel het gemakkelijkste deel. Het is vlot gegaan tot nu toe.
Alles gaat naar wens, en we zijn vol optimisme.

Dinsdag 24 mei.
De hotelbediende in Tours had binnen de 10 minuten een hotelletje gevonden, net ( + ) voorbij Poitiers. Toch 125 km. Betrokken hemel, tot onze opluchting, en dus een vlotte rit met de wind licht in de rug.
We ondervinden sedert het vertrek de geweldige voordelen die een fiets-GPS biedt tijdens de tocht, en meteen de moeilijkheden en kopzorgen extra die de niet-beschikkers ondervinden bij het vinden en volgen van het juiste tracé. Want zoals hoger gemeld zijn er, behalve een uitzondering, geen wegwijzers naar Santiago in heel Frankrijk.
Ik wil hier de dienst Medische Beeldvorming van het Brugmannziekenhuis extra bedanken, want ik kreeg het toestel bij mijn pensionnering. 
Morgen richting Angoulème, maar niet de volle 125 km. We moeten ons nog wat sparen.

Groetjes,
Marcel

4 opmerkingen:

  1. Hier is het knarsetanden, tussen saaie dossiers, terwijl jullie de mooiste kathedralen van Frankrijk voor de wielen krijgen :Chartres - Tours - Poitiers - Angoulème. En de mooie Romaanse kerkjes moeten nog komen.
    F.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo Rik ,fijn voor jullie samen met je fiets
    vriend nog vele mooie ritjes.Spijtig dat ik niet
    ik niet mee ben .nog vele groetjes van mieke en leo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Rik

    Het verloopt goed hè,ja met de gps is wel gemakkelijker om de route te volgen
    Al redelijk warm hoor ik,niet vergeten te drinken onderweg
    Als het kan de rustplaatsen waar je overnacht hebt eens doorsturen als je kan
    We kunnen Misshien dan ook ons een beetje richten
    Alvast bedankt
    Het ga jullie verder goed

    Gabriel

    Gabriel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Marcel
    Woensdag vertrekt Roger voor vijf dagen naar de Ardeche met de wielerbond om er te gaan fietsen. Ik denk dat hij op die dagen wel eens aan jou zal denken, zij zullen namelijk alle dagen een tour van ongeveer 100km en dat in de bergen. Hij zal zijn achterste wel voelen. Hoe gaat het met jou niet te veel zadelpijn of valt dat nog mee.
    groetjes Ann

    BeantwoordenVerwijderen