zaterdag 28 mei 2011

Zaterdag 28 mei: dag 13

Hallo,

Gisteren geen internet, en geen blog.
We reden een afwisselende, mooie rit door de wijngaarden van St.Emilion, bezochten het stadje, dronken GEEN wijn, en zetten na de streek 'entre deux mers' en oversteek over de Garonne koers naar de Landes. Saai, rechte wegen, alleen naaldbossen, varens, en hier en daar een ( kunstmatig bevloeide) maïsvelden.
Hier en daar wat houtwinning. s'Avonds logeerden we in het enige hotelletje van Louchats, afgeleefd maar goedkoop, sympatiek en charmant. Na 2 keer doorzakken door het bed kreeg ik zowaar een aparte kamer. In heel het dorp geen internet. We zijn in ons moderne leven toch veel gewoon, vinden dat allemaal evident, maar dat is het niet.
Vanmorgen afspraak voor het ontbijt, maar er was nog niemand wakker. Toch om 8 uur reeds op weg voor 123 km saaie Landes tot Dax, waar we nu uitrusten; de boodschappen reeds gedaan, want behalve een bakker zullen we niets open vinden. Ook weer geen internet. Ik schrijf nu dan ook snel vanuit de MacDonalds (zonder te eten), want ook morgen misschien geen verbinding mogelijk. We zullen dan in St.Jean Pied de Port zijn, DE echte uitvalsbasis voor Spanje en de Pyreneëen. Het zou morgen ook zeer warm worden, dus het zal een moeilijke dag worden, want we kunnen geen van beiden daar goed tegen.
Voor de rest, alles Ok, we zijn nog zo'n 1000 km van Santiago verwijderd, en het serieuze werk komt er nu aan. Gelatenheid schrijft iemand????geen kwestie van.

Groetjes, Marcel


6 opmerkingen:

  1. He Marcel en Rik,
    Proficiat,Frankrijk al zo snel doorkruist.
    Ik probeer de route te volgen via een poloodlijn op de kaart.Verbazend hoever je op een dag geraakt.
    Nog een mooie tocht gewenst.
    Alfons en Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opa,

    Meri en Ielka willen persé nog een berichtje achterlaten op de blog.
    Ze missen je en hebben extra hard hun best gedaan op het schoolfeest. Elke dag hebben ze het over je avontuur en denken ze aan je.

    Je prinsesjes Meri & Ielka

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag

    Toch goed verlopen, nu over de begkes Spanje binnen en op weg naar compostela
    Proficiat al een hee l einde afgewerkt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Rik,
    Ça va? Ik zie dat je goed vooruit geraakt...dinsdag vertel ik het aan de anderen.
    Bonne chance...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Marcel en Rik,
    Vandaag even over jullie gehad in mijn les. We stippelden de weg uit welke jullie al deden via google maps en vertelden over Sint-Jacobus.Ze vinden dit een echt avontuur! Vele groetjes!
    Kries en zijn 19 bengels

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ST JEAN PIED DE PORT Volgens foto's die ik vind op Internet een mooi plaatsje. Jullie zitten dus al in Baskenland, toch alles rustig ? Hier komt er blijkbaar gedonder, niet omdat DE RUPO geopereerd moet worden, maar na een werkelijk hete dag (30°).
    F.

    BeantwoordenVerwijderen