zondag 22 mei 2011

Zondag 22 mei: dag 7

Dag,
Hier een kort verslag over zaterdag en zondag.

Zaterdag is een gedenkwaardige dag geworden. Onze beste sinds ons vertrek op maandag. Zon,24 graden en bijna geen wind gaf ons vleugels. Wij vlogen over het golvend parcours tussen de koren en koolzaadvelden en passeerden de mooiste dorpjes.Helaas was het kasteel van Maintenon gesloten. Louis XIV trouwde er met madame Maintenon en werd katholiek. Achter het kasteel werd ook een aquaduct gebouwd door 30000 soldaten gedurende 40 jaar. Maar door muiterij, ziektes en andere problemen raakte het aquaduct nooit af. Intrigerend hé !!! Wij zullen nog eens moeten terugkeren. Bij onze aankomst in Chartres hadden wij het geluk, vlak onder de basiliek een kamer te vonden.Wij bezochten de kathedraal, gingen eten op een Italiaans terras en bewonderden de laserprojecties. Rond middernacht kregen wij nog een gratis stadsrondleiding door een lieve Fransman.

Zondag reden wij , na een goed ontbijt, naar Vendome. Het werd een moeilijke tocht met vrij veel zon maar met een forse Z-W wind. Enkel Bonneval en Chateaudun waren de moeite waard voor een kort bezoek. De dorpjes leken bijna allemaal uitgestorven,er was niets te vinden geen bakker, geen café , niets. Om 16u30 arriveerden wij beiden vermoeid in een hotelletje.


Tot later,
Rik


6 opmerkingen:

  1. Dag Rik,
    Volg jullie met belangstelling.
    Wens jullie meerdere van die zonnige dagen toe met weinig wind..en dan af en toe ne goeie trappist of grimbergen, heerlijk, veel succes verder,
    Frans Heijlen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo opa,

    Wij volgen het ook met spanning. Siemen blijft volhouden dat je nu al bij Sinterklaas bent. Ielka vindt het gek dat je Sinterklaas niet zal zien, en is heel benieuwd naar waar je nu precies wel bent. Meri begrijpt het allemaal beter en kijkt vol spanning uit naar wanneer je terug bent. Ze heeft hele goeie toetsen gemaakt en kent haar maaltafels nu knal vanbuiten. En Thibo komt jou achterna. Hij kan nu ook al fietsen op zijn driewielertje. Nog even oefenen en wie weet kom je hem wel tegen in Compostella. Vele groetjes van ons allen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Andre Cleykens23 mei 2011 om 12:14

    Dag Marcel en Rik,
    Het is een plezier jullie te volgen.Via Google Earth kan ik perfect zien waar de route voorbij komt,spijtig van het gesloten kasteel in Maintenon want dat lijkt me een mooi,dank zij jullie verslag ontdek ik dat aquaduct in die kasteeltuin,wat een mooi bouwwerk zeg,wil ik wel eens bezoeken.Weldra komen jullie in Rochecorbon en Tours,laat daar het bier opzij en proef eens van de lekkere witte Loire wijn die ze daar maken,een aanrader.Nog veel fietsplezier gewenst. Andre en Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn om jullie zo te volgen.Hoe zien jullie kuiten eruit met al die wind? Ik hoop voor jullie dat de zon blijft schijnen en de wind gaat liggen of draaien...Geniet van de mooie uitzichten en veel fietsplezier. Je vrouwke en vriendin(mag Julienne dat weten?)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Marcel en Rik
    Ja de weg dat jullie volgen heb ik ook gereden verleden jaar,een beetje op en neer
    Een paar mooie plaatsjes om te bezoeken,de kilometers vliegen voorbij hè
    Nu juist vandaag nog een week en we vertrekken ook,beginnen zenuwachtig te worden
    Verder het beste we blijven jullie volgen
    Gabriel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. veel fietsplezier en groetjes van Ghis en Alida

    BeantwoordenVerwijderen